(Story NL) Drone Academy Malawi opent deuren

malawi drones, drone academie afrika, miriam mannak. correspondent zuid-afrika, technologie afrika, drones gezondheidszorg afrika, drones rwanda,

(29 februari 2020, Telegraaf) – Malawi heeft sinds dit jaar een drone-school, de eerste in Afrika. Op de Malawi Drone Academy worden jaarlijks meer dan honderd jongeren uit verschillende landen opgeleid tot dronepiloten, -technici, en -experts. Niet om mooie foto’s of filmpjes te maken, maar om mensen te helpen.

Van medicijnen en vaccins afleveren bij verafgelegen klinieken in Ghana en het rondvliegen van donorbloed in Rwanda tot het opsporen van slachtoffers van cyclonen, zoals vorig jaar in Mozambique: drones worden in Afrika steeds vaker ingezet voor humanitaire doeleinden

Met het oog hierop opende Malawi afgelopen maand, samen met de Duitse organisatie voor ontwikkelingssamenwerking GIZ, de Virginia Tech universiteit in de VS en Unicef de African Drone and Data Academy. Hier zullen jaarlijks 125 jongeren uit verschillende landen een tienweekse opleiding krijgen gericht op drone-technologie, verzorgd door lokale en internationale drone-experts. Het traject wordt afgesloten met een diploma van Virginia Tech.

 
Op zoek naar een journalist of tekstschrijver in Zuid-Afrika, vloeiend in zowel het Nederlands als het Engels? Neem dan meteen contact op want er is altijd ruimte voor nieuwe klussen! 
× Send me a WhatApp!